VÄLKOMMEN TILL VÅRHOPPET

Min hemmaklubb, Nykyrka Ridklubb, kommer anordna ”Vårhoppet” som är vårt årliga maj-meeting med unghästdag. Våra tävlingar brukar vara mycket populära, främst för de med lite gröna hästar då en dag tillägnas åt unghästen, eller till de som vill rida avdelning B med lite snällare hinder och banor.

Anläggningen:
Framridning sker i vårt luftiga ridhus. Av någon anledning förstår inte vissa ekipage att de får rida fram i ridhuset, haha! Så det brukar vara väldigt glest med hästar där 😉 Men men, ridhuset har måtten 22×66. Där står även ett framhoppningskryss. Sedan kan man skritta eller jogga fram på en liten grusplan innan man blir insläppt till framhoppningen. Konstigt nog väljer många att värma upp hästen där… Men mitt tips är att göra det inne i ridhuset! Sen har vi framhoppningsbanan. Den har måtten 20×60 med ett räcke samt en oxer. Själva tävlingsbanan är sedan 40×100, alltså rymlig!

Klasser:
På unghästdagen går alla klasser i avdelning B. Hindrena brukar vara lite snällare och maxtiden längre. Då får de med mindre rutinerade hästar möjlighet att göra en schysst tävlingsstart. På unghästdagen finns klasserna 90, 100, 110, 120, 120 samt 130. När det kommer till dag två så går klasserna endast i avd A med höjderna 100, 110, 120 och 130.

Ni är så hjärtligt välkomna till oss! Jag ska tävla där, såklart! Oprah kommer få gå 110 på lördagen samt 100 och 110 på söndagen 😀

Kolla in tävlingen HÄR.

DSC_4623Gammal bild på mig och världens bästa ponny, hemmatävling.

blogstats trackingpixel
No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title