Tävlingen hos Smedstad Ridsportcenter

Jag har inte lyckats ladda upp bilder på bloggen, därav den uteblivna uppdateringen i helgen. Men nu funkar allt igen och jag ska berätta hur det gick på tävlingen hos Smedstad Ridsportcenter.

För det första så var tävlingen jättefint arrangerad. Anläggningen var fantastisk och funktionärerna gjorde ett mycket bra jobb. Stor tumme upp! Och för det andra så hade jag en väldigt, väldigt glad häst med glittrande ögon. Oprah var såååååååå glad över att få komma ut och visa upp sig igen. Det var som att hon fick en nytändning. För hela hon har känts så himla energisk och lycklig dessa två dagar efter tävlingen. Helt otroligt!

Anyway, i 90 klassen var hon nolla. Hon skötte sig väldigt bra enda fram till hinder nummer fem där hon fick feeling. Då började ”gamla” Oprah komma tillbaka, alltså gamla Oprah som blir lite styv i korken och ”kan själv”, ni vet… 😉 Så hon blev väldigt stark under resten av banan. Men vad ska jag begära… Och till andra klassen fortsatte divan köra sitt eget race. Efter första hindret busade hon till det lite och visade sin glädje till hinder, haha. Och resten av banan kändes mest som en dragkamp, vilket ledde till ett nerslag då jag inte lyckades sitta upp ordentligt. Men återigen, vad ska jag begära? Jag är så glad över att Oprah är positiv, trots en kritisk operation som ingen kunde veta utvägen på. Oprah var så himla euforisk under tävlingsdagen och började studsa över osynliga hinder när sista hindret var hoppat i 1 meter klassen, haha. Hon är så söt och världens goaste energiknippe att sitta på under tävlingssammanhang! Hon är en häst som verkligen njuter på tävlingsdagen. När hon inte rids så kan hon slappna av, stå snällt i transporten och bara ladda om batterierna till nästa klass. Hon stressar liksom inte upp sig, utan ser tävling som något kul – utan att påfresta nerverna. Det är för mig en tävlingshäst. Oprah har inte den bästa hopptekniken eller de bästa kroppsliga förutsättningarna för att hoppa bra eller högt, men hennes huvud och inställning tar henne långt och gör henne till världen bästa kompis.

Min tränare och Oprahs equiterapeut Jill var på plats för att hjälpa oss under framhoppningen samt studera vår ritt på banan. Det var väldigt skönt och en hjälp som jag uppskattar något enormt. Sen hade jag även med mig min vän Felicia som jag också tackar för att hon orkade med min tuffande ”Guleböj”, som Oprah nu fått som smeknamn, hahaha! 😉

Nu laddar vi om batterierna till tävlingen i Vikbolandet om ett par helger. Tror det kommer passa Oprah bra för stunden då ridhuset är mindre och därför bromsar upp henne lite… Haha! Förhoppningsvis taggar hon ner när vi hoppat några tävlingar!

LIN_03209

LIN_0301

LIN_0285

blogstats trackingpixel
Comments 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title