Läsarfråga – djävulsklo

Hej Linn!
Hur tänker du kring djävulsklo åt Oprah? Ska du ge henne det dagligen eller bara om hon känns ofräsch och vilar? Eftersom det är antiinflammatoriskt kan jag personligen tycka det är lite dumt att ge det till en häst i träning, som Oprah som vart ofräsch eftersom det kan dölja/mörklägga ev. Inflammationer i sin utvecklingsgrad och du därför inte märker det lika fort som du kanske annars hade gjort. Är ju inte att föredra att rida en häst med ev. Inflammation i kroppen :)

Svar: Hejsan! Jag förstår precis hur du tänker och håller med till 100%. Oprah får djävulsklo endast i igångsättningsfasen. Hon har aldrig fått djävulsklo tidigare men efter rekommendationer valde jag att ge det en chans, i förebyggande syfte. Det kan vara skönt för henne att få komma igång med lite ”hjälp” eftersom hon med all säkerhet är lite knackig. Hon kommer alltså inte få det permanent, utan det är bara i en period för att knacka igång muskler och leder som får börjar jobba igen :) Däremot vet jag personer i min omgivning som använder det permanent, men jag skulle själv inte göra det eftersom jag tänker som dig.

Hoppas du fick svaret på din fråga. Kram! :)

Btw, skulle ni vara intresserade av en frågestund snart? Eller en Q/A på min youtube?

2-devils-claw

blogstats trackingpixel
Comments 8
 • LInnea

  Tycker även det kan vara bra att du nämner för dina läsare att det även är karenstid på denna produkt så ingen stoppar i de i sin häst utan att veta det och sedan ut och tävla på det :)

  Reply

  • Josefine

   Men det är väl inte Linns ansvar att informera om nackdelarna på allt hon använder? Man har väl ett eget ansvar som ägare/skötare?
   Man kan få skav av en grimma, hästen kan trampa sig i hagen, det är karens på djävulsklo, ska Linn informera om alla föreskrifter/bestämmelser/nackdelar, ja, you name it, på allt hon nämner i bloggen?

   Reply

 • Ida

  JA fixa en Q/A på youtube skulle vara jätte kul med en!!

  Reply

 • Johanna

  Ja en Q/A på youtube hade vart jätteroligt! 😀

  Reply

 • Rebecka

  Åh ja frågestund! 😀

  Reply

 • Emelin

  Min ponny fick magsår efter 7 veckor av djävulsklo hon höll på att dö så ont hade hon. Vi tänkte precis som du att hon skulle få det i igångsättning. Min ponny har varit skadad lika länge som din och ätit antiinflammatorisk en hel del.
  Nu använder vi drog schatter ledkur plus att dom har en flytande man kan ge efter hårdare träningspass eller tävling. Riktigt bra produkter och milt för magen. Lycka till men din fina häst Kramar

  Reply

 • Sanna

  Värt att också nämna kan ju vara att djävulsklo även verkar smärtstillande, så har man otur kan det ju maskera även andra problem än inflammationer.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title