Antingen eller

Ursäkta min frånvaro. Men jag har haft lite fullt upp nu och på allt det har jag fått tillbaka förkylningen som jag led av förra veckan. Som grädde på moset såg Oprah ut så här när jag tog in henne från hagen i går. Hon gick inte med något flugtäcke eftersom regnet öste ner emellanåt. Men ja, hon hade definitivt blivit biten av något… Jag masserade in ”bölden” med kylgele. Inte för att jag visste om det lindrade själva bölden, men jag tror det var skönt för Oprah. I dag får jag se hur det ser ut innan jag släpper ut henne. Jag har nämligen jouren hela helgen.

Vet ni vad det kan vara för äckligt flygfä som åstadkommit detta?

IMG_0396

blogstats trackingpixel
Comments 11
 • Jennifer

  Broms kanske?

  Reply

 • Hej

  Min ponny hade det i mindre ”fläckar” under magen förra veckan. Jag spolade först bara av det och sen tog en bomullstuss med kallt vatten och ”baddade” på. Nästa dag var iprincip allt borta så gjorde lika dant dagen efter och sen var allt borta :)

  Reply

 • Cajsa

  Som jag skrev på instagram, alsolsprit löser det! Förmodligen bålgeting eller jordgeting Men hon kan lika väl bara får en överreaktion på mygg/knott.

  Reply

 • lizette

  min häst hade något liknande när han blev biten av en orm, men kolla efter två små sår typ som skulle kunna likna ett ormbett, det jag fick göra va att kyla med kyl gel och sedan beställa en biolight behandling.

  Reply

 • Ester

  Någon geting?

  Reply

 • Anna

  Ena hästen i stallet fick likadana utslag när den blev stucken av jorsgetingar, kan vara det!

  Reply

 • Sanna

  Uuuusch, jäkla insekter. :( Hoppas det försvinner snabbt och att hon inte störs av det för mycket.

  Reply

 • Elin

  Min häst är lite överkänslig och reagerar då på minst något bett varje år. Jag vet inte vilken insekt som orsakar det, men svullnaden brukar lägga sig efter ett par dagar. Min har aldrig verkat särskilt besvärad eller haft ont, även om det ser obehagligt ut.

  Reply

 • elin

  Hej
  Om Oprah är känslig i huden så kan det nog bli så där stort ”bara” av ett vanligt insektsbett. Jag har själv en känslig häst som kan få massor med sådana bubblor när det är mycket insekter. Sommarsalva Grön brukar hjälpa på det mesta tycker jag. Och insekterna brukar inte gillar doften av den salvan. Tips!

  Reply

 • Maja

  Sådär ser min häst ut efter hon blivit biten av broms. Det svullnar upp och när svullnaden försvinner blir det till en stor sårskorpa där ”bölden” tidigare varit.

  Reply

 • Thessan

  Min häst fick till synes likadant, fast flera stycken förra sommaren, de höll i sig kanske en vecka!? Jag vet ännu inte vad det var men de som stått i dåvarande stall i flera år nämde att det fanns bål? Jord? Getingar som orsakat det. Lät troligt, har inte haft något liknande någon mer gång.. 😮

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title