Rodeohäst

Nu undrar säkert många hur det gick hos veterinären. För det första kunde inte Oprah uppföra sig. När vi skulle springa fram och tillbaka så for hon upp i luften, bockade och sparkade bakut. Tack och lov så hade jag fräst kedjan från första början, haha… Med tanke på hennes urladdningar kunde vi inte longera. Jag fick därför springa runt Axel på en volt med min bockande häst bredvid… Fick ett par kommentarer om henne, kan man säga. Haha! Hon sticker inte bara ut för sig färg, utan också för sina vackra cirkuskonster.

Anyway, hon sprutades i båda bakknäna. De var lite överansträngda vilket troligtvis berodde på den kuperade skogen som finns på NYRK – som jag inte hade i det förra stallet. Det blev en för snabb omställning, helt enkelt. Sedan så har det säkert medfört att hon spänt sig över korset. Och som det såg ut i dag så var det, tack och lov, bara muskulärt. Så Oprah behövde inte spruta SI-lederna. Istället blev hon sprutad med lite muskelavslappnande och antiinflammatoriskt runt muskulaturen kring SI-lederna. THANK GOD!

Oprah har boxvila i ett dygn. Sedan ska jag skritta henne för hand i en vecka. Därefter skrittjobba henne en vecka. Veckan efter det får vi börja jobba lite och den fjärde veckan innebär lite ”normalare” träning. Sedan ska hon på återbesök.

Det känns alltså bra ändå. Axel tyckte inte att det var något stort problem. Så det kändes jätteskönt. Han var riktigt duktig också, för övrigt. Som ni läsare även sagt! :)

015 (4)

blogstats trackingpixel
Comments 12
 • Kristin Andersson

  Hej, vad skönt att det inte var något mer! Hann inte med att fråga hur det gick :). Mvh Kristin som kom alldeles för tidigt till Staby 😉

  Reply

 • Ida

  Skönt att det inte var värre! Var också hos axel för två veckor sedan och mina häst blev sprutad i ena bakknät och vi fick nästan samma igångsättnings chema som dig! Lycka till med Operah! 😀

  Reply

 • Emelia

  Åh, va roligt att läsa!
  Haha, din gull är verkligen inte bara speciell för sin färg 😉
  kram

  Reply

 • Ellen

  Skönt ändå! Alltid en lättnad att veta VAD som är på tok :) Tänk va bra att du kontaktade veterinär.

  Reply

 • Lina

  Lycka till, hoppas hon blir bra nu! Min ska kollas imorgon, är så nervös.

  Reply

 • Evelina

  Skönt att höra att det inte var så allvarligt!
  Jag måste fråga av nyfikenhet. Nu när du sprutade Oprah kändes det inte lite jobbigt, just för att du var tvungen att spruta Picasso så mycket? Att du får lite kalla fötter? Svårt att förklara men bara nyfiken…

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   Jo, spruta är det sista man vill göra… Men vad jag har fått höra att det inte är så ”farligt” att spruta bakknäna på en hopphäst. De blir lite överansträngda där. Dock är jag ganska säker på att hon inte fått överansträngningen från hoppningen, utan från det drastiska ”underlagsbytet”. Från en östgötaslätt till skog och backar i Nykyrka, liksom.

   Så det känns ändå ok på ett sätt.

   Reply

   • Mikaela - ryttarduon

    Vad skönt att det inte var något värre än så!

    Dock blir jag lite orolig när jag hör resonemanget att det inte är någon big deal att spruta bakknäna på en hopphäst? Alltså va?! Det är klart det kan hända speciellt vid ryttarbyte/miljöombyte etc. Där mycket förändras och det är klart det kan leda till viss överansträngning men att det är okej att spruta knän på hopphästar?

    Om man regelbundet behöver spruta sin häst i bakknäna så skulle jag säga att man gör något väldigt fel. Oavsett vad hästen används till. Jag vet väldigt många hästar som går höga klasser i både hoppning och fälttävlan och dessa sprutas i regel aldrig (inte från överansträngning). Hästen skall inte behöva bli överansträngd av den anledningen. En häst som tränas med sunt förnuft och varierande skall inte behöva sprutas titt som tätt. Jag tycker vi behöver tänka om kring sprutandet. Det kan absolut behövas, inget fel med det och ibland kommer man till situationer (typ som din och Operas) där det har skett förändringar som gett överansträngning, då skall man självklart kunna spruta en led men att normalisera det. Nja det gör mig rädd!

    Reply

 • MalinKalin

  Skönt att det inte var nåt allvarligt! Hoppas det går bra nu med igångsättningen :)

  Reply

 • Emmy Laursen

  Vilken lättnad att det inte var värre än så :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title