En urflippad och en lugn

Jag vet inte vad det är med Oprah just nu. Tycker vårkänslorna borde kommit för längesedan men dom kanske kommer nu istället eftersom hon fått andra kompisar i hagen bredvid? I vilket fall, höll mig till galoppbanan eftersom hon var lite urflippad idag. Jättelugn och mysig i stallet men så fort vi kom ut så var hon som en tickande bomb. När vi började trava så gjorde hon fyra stycken 180° vändningar och for åt andra hållet. Sen när vi övergick till galopp så gick det så bra som det bara kan gå i stort sett. Hon är jäkligt underbar i galoppen nu men jag har väldigt mycket häst att rida. Sen när jag skulle skritta av så gick en av grannarna med en gräsklippare. Vi skulle gå förbi den och sen började deras hundar skälla och då ställde sig Oprah på bakbenen och stegrade upp i skyarna + att hon tog en jäkla kraft med bakbenen och hoppade jämfota 1m ovanför marken samtidigt. Efter det gjorde hon så en gång till, fast lite mindre. Kände under hela ridturen att hon tickade som en bomb, och nu exploderade hon. HAHA, fy satan! Jag vara flera meter över marken och människorna runt om höll på att tappa hakan. Men men, utöver att hon var lite knas titt som tett men hon var jättefin när hon inte hittade på något annat... ;) Hon känns så fräsch som hon bara kan blir! Underbart!
 
Sen skulle vi släppa ut henne i hagen igen men då fick hon rycket i hagen också. Jag fick ta in henne en stund så att hon inte skulle hoppa över staketet. Hon var helt tokig idag, stört! Kan bli intressant att se hur hon reagerar på tävlingen nästa vecka...........................................
 
Anyway, sen körde vi Picasso igen. Lovade film men tyvärr glömde jag ladda videokameran... Men knäppte ett kort lite snabbt i alla fall och allt gick jättebra idag. Hon drog min pappa och han som hjälper mig att köra in henne samtidigt medan jag ledde och hon reagerade inte ens. Duktig ponny!
 
 
 

Kommentarer:

Sara:

Åh, vad roligt att få fler sätt att umgås med sin häst! :)

Johanna:

Åh vad kul att det går så bra med Picasso! :D

Carolin:

Va skönt att hon är så lugn med vagnen. Jag saknar att ha någon att köra, min stora är tyvärr för bakrädd!

Marie:

Gud vad roligt! :D Nu får du bli en riktig mästerkusk så kan vi ses ute på banorna nästa år! ;)

Alma:

Vad roligt att det har gått så bra med Picasso! I vintras började vi med inkörning av min ponny, men vi kom dock aldrig så långt att det blev dags att sätta på vagn. Han är supersnäll att tömköra, men när man ska sätta på skaklarna så blir han jättenervös och försöker komma loss.

Har du några bra tips? Hur du har gjort osv? Det skulle vara riktigt roligt att kunna variera mellan körning och ridning!

Kommentera här: