Pee Wee bett

Som ni säkert såg igår så har jag införskaffat mig ett Pee Wee bett. Anledningen till det var för att jag ville testa det på Picasso och för att Oprahs tidigare ägare hade ridit henne på det. Det är ett bett som är storsäljare i USA och Australien. Det är ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan och är skonsamt för hästens mun. Har bara hört positiva saker kring detta bett och det är jättebra att variera. Tror även det kan vara ett bett för Picasso eftersom det har en så smal mundel.  Det borde inte kunna bli lika lätt för henne att nypa åt och hänga. Men vi får se. Ponnyn lyckas med allt ;)
 
 
Hade det i vilket fall på Oprah när jag skrittade ut på henne igår. Tog även några travsteg och hon verkade tillfreds med det. Oprah är trots allt en häst som visar väldigt tydligt när hon ogillar ett bett. Sätter man ett bett i munnen som hon inte gillar så åker man på rodeo, skojar inte. Hade även kontroll på henne när hon brallade ur och hon tuggade inte fanatiskt på det när hon blev lite uppstressad. Så just nu är det bara positivt!
 
 

Kommentarer:

Mony:

Jag ser fram emot en mer utförlig utvärdering längre fram! Gärna med lite information om vilka bett hon har fungerat bra på förut och också vilka bett som inte alls har fungerat. Så att man kanske kan se vilka likheter och skillnader det är på de hon gillar och ogillar :)

Felicia:

Har de båda samma betstorlek?
Väldigt praktiskt isf

Svar: Ja det har dom :)
Linn Ztrelin

Kommentera här: