Stübben Golden Wing

Jag har hunnit rida på mitt Golden Wing bett två gånger nu och är faktiskt jättenöjd. Det är mitt nya hoppbett! Oprah trivs jättebra på det och det verkar som att hon gillar guldvingarna. Det blir ungefär som ett fullcheek eftersom guldvingarna vid ett tygeltag till tex höger ger ett tryck på vänstersidan om hästens mun. Då hjälper det hästen att gå till höger. Funkar kanon även på unghästar som ska lära sig svänga! Det hjälper hästen också att bli mer inramad och det skyddar mungiporna. Ett bett jag absolut kan rekommendera. Antingen gagset eller det vanliga.
 
Om ni är intresserade utav något av bettet från Stübben så finns dom tex hos Horsemeup. Gagset kostar 899 kr och finns HÄR. Det vanliga tränsbettet kostar 849 kr och finns HÄR.
 
Såhär står det om gagset:
Golden Wings gagbett. Gagbett är ett skarpt lyftande bett, hissbett. Sidoplattorna ser till att bettet alltid är i rätt position i hästens mun. Kombinationen rostfritt stål och en nickelfri välsmakande koppar-komposition (90% koppar, 7% järn och aluminium) gör bettet extremt starkt och pålitligt. 100% Pinchless - Mjuk och känslig. Gör det möjligt ryttare för att ge ett direkt svar från utsidan av hästens mun. Stora skivor (skyddsåtgärder plattor) erbjuder optimalt skydd för hästens mun, speciellt hörnen.
 
Såhär står det om tränsbettet:
3-delat tränsbett. Ringstorlek 70mm. Tjocklek 14 mm. Skyddar mungipa och kind samt ger bättre styrbarhet. Kombinationen rostfritt stål och en nickelfri välsmakande koppar-komposition (90% koppar, 7% järn och aluminium) gör bettet extremt starkt och pålitligt.
 
 
Gagsbettet går att använda på fyra olika sett beroende på hur skarpt man vill ha det. Därför det heter "4 in 1". Jag använder bettet på det mildaste eftersom jag inte är i behov att något skarpt bett. Har även lite svårt för hissbett och även bett som trycker bakom nacken.. Men smaken är som baken. Tänker i vilket fall berätta vilka valmöjligheter det finns med det här bettet!
 
1. Såhär har jag mitt bett. Då sätter man sidostycken i den översta ringen och tygeln i den stora. När man har det såhär blir bettet som ett helt vanligt med lösa ringar. Alltså som ett vanlig tredelat tränsbett.
 
 
2. När du sätter sidostycket i översta ringen och tygeln i understa ringen får du en mildare form av gags.
 
 
3. Sätter du sidostycket i den stora ringen och tygeln i den understa lilla ringen så får du ett tryck på hästens tunga men inget i nacken.
 

4. Använder du sidostycken till gagsbett, dvs gagstraps så får du ett skarpt bett. Ett gags ger både tryck i nacken och hissas i munnen. Bör enligt mig inte användas för mycket då trycket i nacken säger till hästen att sänka huvudet medan hissningen i munnen säger till den att höja.
 
 

Kommentera här: