Pee Wee bettet

Många har velat ha en mer utförlig beskrivning på pee wee bettet som jag har. Fler vill höra min åsikt och på vilka typer av hästar jag skulle kunna tänkas sätta detta bett i munnen på. Själv älskar jag bettet och jag har inte hört en enda kotte säga något negativt om det(förutom dom som aldrig har testat det och fortfarande envisas om att tjocka bett är de snällaste/bästa för hästen).
 
Förut hävdade man att de tjockaste och ledade betten var de bästa för hästens mun. Nu har forskningen gått framåt och man har insett att det inte stämmer. Hästarna är inte konstruerade för att ha en tjock metallbit i munnen. Delade bett, särskilt tvådelade belastar mycket i hästens mun och kan ge ett tryck på tungan. När hästen vill göra bettet mildare gapar den eller försöker trycka upp bettet i gommen vilket leder till smärta. Det kan man tänka sig själv, metallbit i gomtaket är inte något man vill ha direkt.. Därför är det viktigt att bettet är ordentligt inpassat!
 
Pee wee bettet är skapat på ett så anatomiskt vis som möjligt. Det ska vara så skonsamt som möjligt för hästen att ha ett bett i munnen. Pee wee bettet är smalt, lite rundat för att det inte ska ge något tryck på hästens tunga. Kindremmen är till för att hålla bettet på plats så att det inte på något vis ska trycka i gomtaket. Mer info om bettet ser ni i videon nedan.
 
 
Min åsikt?
Jag är jättenöjd med detta bett. Picasso har varit jättesvår vad gäller det ämnet. Jag har provat allt men ändå har hon i slutänden krökt ihop nacken och slutat ta stöd eller hävt sig på bettet. Det gör hon när hennes temperament börjar komma fram. När hon blir het och överkokad så blir hon känslig men ändå okänslig på samma sätt. Svårt att förklara. Men på detta bett är hon jätteavslappnad! Direkt när jag satte in det i hennes mun så var det som hon sa "ja tack, detta föredrar jag bättre". Oprah är också väldigt tydlig vad gäller bett. Har du fel bett i munnen på henne är hon inte sen med att visa vad hon tycker.. Antingen så åker du i backen eller så är du på god väg, haha!
 
Jag skulle sätta pee wee bettet i munnen på unghästar och hästar som är lite tjafsiga och oroliga i munnen i första hand. Men jag kan tipsa detta bett till alla. Kanske inte dom som har urstarka hästar men vem vet.. Dock, i slutänden så handlar det hela om handen som håller i tygeln. Vilket bett som helst blir odugligt i fel händer.
 
Jag har storlek medium i mitt bett och mina hästar har vanligtvis 12,5 i sina. Kostar 699 kr och ni hittar det hos bl.a Hööks.
 

Kommentarer:

Theresa:

Intressant! Bli helt klart sugen på att testa!

Amanda - Webrider:

Måste testa! :)

Hanna:

Applause släpptes en vecka tidigare på amerikansk radio ->http://news.iheart.com/player/?mid=23570412 :D

Hanna:

Applause släpptes en vecka tidigare på amerikansk radio ->http://news.iheart.com/player/?mid=23570412 :D

Lovisa:

Ska du sälja det? Isf är jag intresserad!

Kommentera här: