Nykyrka Ridklubb dag 2

Ja, vad ska jag säga? Oprah var jättelustig att rida idag. Hon har varit det hela helgen men idag var det som att handbromsen satt i. Hon dog i svängarna och till hindrena hade jag ingen ärlig bjudning över huvudtaget. Antingen var det på eller av. Sämsta ritten vi någonsin gjort om jag ska vara ärlig. Kändes hemskt att gå ut där ifrån. Efter min start red jag in i ridhuset och gasade på henne eftersom vi var ensamma. Då sparkade hon rätt in i sargen vilket hon aldrig brukar göra. Hon är den sista som är arg när hon får kommando för en ökning..
 
Sedan när vi kom hem upptäckte vi att hon var inne i högbrunst(säkert lite tack vare Cartell, haha). Då brukar hon alltid vara lite speciell att rida. Loj och en aning besvärad. Men vi fick 16 fel totalt idag. Vi kom in helknas i kombinationen och rev både in och utsprånget. Sedan någonstans där efter fick vi två bommar ner också. Allt var en enda röra trots att hon var jättefin och mjuk på framridningen.
 
Denna helgen drar jag ett sträck över. Jag och Moa får ta nya tag. Våra hästar är inte gamla och vi får båda tävla för att träna. Både gällande oss själva och hästarna. Alltid lär man sig något nytt och med hjälp av dessa rundor får vi rida för att undvika liknande problem i framtiden.
 
Men jag vill poängtera igen att min häst alltid är rolig att jobba med. Oavsett om det går bra eller dåligt så är hon alltid glad. Hon är en fröjd att ha med på tävlingar. Står snällt och sover i transporten mellan klasserna och när man öppnar transportdörren är hon inte sen med att köra ut huvudet och hälsa. Aldrig komplicerad på något sett. Hon gör det hon ska på framridningen, framhoppningen och på banan utifrån dagsformen och de förutsättningar vi får och som jag ger henne. Ibland sätter jag henne i skiten men på något sett har hon alltid viljan att hjälpa mig. Hon ställer alltid upp. Hoppar i alla lägen och är så himla förlåtande. Något bra måste jag göra för att hon är sådan ändå, haha..

Vår dagsform i helgen var inte bra helt enkelt. De senaste hoppträningarna har gått jättebra och jag har hittat en ridning som Oprah trivs med. Men i helgen var den som bortblåst. Jag får jobba stenhårt för att det ska sitta i ryggmärgen men det är inte lätt. Det tar ett tag att ställa om sig. Men jag trälar! Funkar det på träning så borde det snart funka på tävling också.
 
En härlig bild från idag. Gul häst med krämfärgad, busig man och fluffig svans. Så underbar!
 
 

Kommentarer:

Erica Drugge :

Om du hade fått förfrågan om att hålla lektion en gång i veckan för en grupp tjejer som vill utvecklas och skulle vilja ha hjälpa av dig, skulle du tackat ja då?
Jag följer dig och din blogg så gott som varje dag och är så himla avis på alla ridvägar du har och dina två helt underbara hästar!
Tror säker många av dina läsare skulle vilja rida för dig! Inklusive jag :D

Kommentera här: