Nykyrka Ridklubb dag 1

Just denna tävlingsdag gick lite sådär. Oprah hoppade jättefint på framhoppningen och allt gick klockrent. Sedan när vi kom in på banan så vet jag inte vad som hände. I första klassen gick allt pannkaka i stort sett kändes det som. Jag kom tillbaka till min dåliga ridning där jag alltid vill ta en extra förhållning innan hinder. Jag vill för mycket inne på banan helt enkelt och istället för att hjälpa henne så gör jag rena motsatsen. Till 110 klassen var jag så arg över min förra ritt så då skärpte jag till mig.
 
100 cm avd A - 4 fel
Ett ner men jag red så himla dåligt. Oprah räddade upp mig många gånger. Fina häst!
 
110 cm avd B - 12 fel
Fick tre ner i denna klass. Dock red jag bättre men denna gången var det hästen som blev lite för ivrig. Till tredje hindret som var en oxer gjorde hon sina dumma känguruhopp innan så det språnget blev knas eftersom hon sabbade distansen. Vi rev det och sedan blev det sex obalanserade galoppsprång till ett räcke som vi då också rev. Det är lätt att vara klok i efterhand men jag skulle ha stannat henne eller satt henne ordentligt på rumpan innan jag red an på sexan för att visa att det inte är acceptabelt med de små lufthoppen hon gör innan ibland.. Sen rev jag något annat hinder men jag vet inte vilket det var.
 
Men nu har vi två rundor till att lägga i bagaget och analysera. Imorgon hoppar jag bara en klass så att Oprah orkar mer. Jag måste komma ihåg att hon inte är så gammal och "tävlar för att träna". Varje start vi gör är en ny erfarenhet rikare. Imorgon startar vi en 110 och går in för att rida en så jämn runda som möjligt. Gör hon ett luftsprång så ska jag försöka stanna henne. Jag själv måste hålla mig lugnt också. På träning hoppar hon 110 med lätthet men det är mina egna tävlingsnerver som spelar in mycket också. Jag behöver med få mer rutin, inte bara Oprah! Oprah är trots allt den trevligaste hästen att jobba med, utan tvekan. Så glad att hon är min!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

Malin Westergren:

Kanske inte blev bästa resultaten, men ni var nog lätt snyggast iaf :D

Mikaela:

Ni är riktigt fina tillsammans!

Alice Etheridge:

Hej Linn! Kan du hjälpa mej med bett? Jag har en liten D-ponnykille med mycket åsikter, som gärna vill tappa bakdelen och bli lång. Han blir då superstark och biter eller stänger av från mina hjälper. Jag brukar variera mellan olika bett, tredelat, sötmalm, novabett och hackamore så han inte ska "tröttna" på att vara lyhörd, vilket funkar bra när jag köper ett nytt. Han är inte speciellt het men mycket häst att rida;) jag vet att du är superbra på det här med bett, så ville kolla om jag kan få hjälp att hitta något som är inte så starkt men som håller honom underhållen:) tacksam för svar!

Johanna:

Åh va fin Oprah är! Men en fråga bara, får man verkligen starta avd b och a på samma dag? Eller är det jag som har helt fel?
Lycka till imorgon!!

FRIDA!!:

Va fina ni är! Älskar din attityd och inställning! keep that going!

Linn:

Jag måste fråga, har läst på flera olika sidor att om man hoppar avd A under tävlingen får man inte hoppa Avd B ? Eller får man det? Skulle verkligen behöva veta :) Du kan mejla eller något annat om du inte vill svara här, haha :)

Svar: Man får inte hoppa avd B och sedan hoppa avd A på samma dag men man får hoppa avd A och sedan avd B på samma dag :)
Linn Ztrelin

kristin:

ÅHh vilka härliga bilder. Släng gärna in en fråga elelr två i min frågestund :)

Karolina & Linda:

Älskar verkligen sista bilden :D Kul att se annat än likadana bilder ;)

Kommentera här: