Mina bett

Fick förfrågan om jag kunde visa upp de bett jag har just nu, vart de finns att köpa och hur mycket de kostar. Såklart kan jag det! Sålde dock mitt flippanbett nyligen och ett bett är inte med på bild. Det är ett vanligt tvådelat mässingbett som saknas i samlingen. För er som undrar så säljer jag de bett jag inte använder så att de slipper ligga och skräpa. Har testat många olika bett genom åren och bildat mig många egna uppfattningar. Jag försöker hålla mig till så milda bett som möjligt och försöka känna efter vad mina hästar funkar bäst på.
 
Något som jag också är väldigt noga med vad gäller bett är att variera. Varje bett belastar olika delar i hästens mun och jag tycker därför det är viktigt att byta bett ofta för att skona hästens känsliga delar. Tredelade, raka, tvådelade, smala, tjocka, mjuka eller hårda. Olika olika, byta byta! Ska även börja variera med att rida på bettlöst nu när jag har ett micklem också!
 
Pee Wee bett finns HÄR och kostar 699 kr.
Picasso har varit en riktigt svår nöt att knäcka vad gäller bett. Men äntligen har jag hittat bettet som passar henne! Det är det underbara Pee Wee bettet som är skapt för att vara så skonsamt för hästens mun som möjligt. Det är inte naturligt för hästen att ha ett bett i munnen och pee wee bettet tar minimalt med plats. Det finns en rem som man ska ha under käken, ungefär som en kindkedja. Fast olikheten är att den remmen inte är till för att ge tryck under hästens käke utan det är till för att hålla pee wee bettet på plats. Det ska ligga stilla och störa hästen så lite som möjligt.
 
 
Golden Wing bett finns HÄR och kostar 899 kr.
Detta bett använder jag på Oprah i hoppningen. Det är ett bett med fyra olika styrkor. Jag har mitt bett på det mildaste sättet vilket gör att det har samma inverkan som ett vanligt tredelat. Dock är Oprah mycket mer tillfreds med detta bett tack vara guldvingarna. Vill du läsa mer om bettet och vad jag tycker så klicka här.
 
 
Nathe bett finns HÄR och kostar 659 kr.
Detta bett använder jag på Oprah i markarbetet. Ett mjukt bett gjort i naturmaterial. Eftersom det är så pass mjukt så kan Oprah gärna lägga sig lite mer på det bettet ibland. Men då är det bara att repetera mer övergångar så lättar hon. Ett mild och trevligt bett med bettsringar för att förhindra skav i mungipan på hästen.
 
 
Scourier bett finns HÄR och kostar 249 kr.
Säljes om någon är intresserad! Storlek 11,5 och inte använt mycket. Har endast använt detta på Oprah under några enstaka tävlingar och även uteritter. Inget bett jag känner att jag har behov av längre då hon blivit så pass lydig och fin i munnen. Detta bett är skarpare än ett tvådelat. Dock inte lika starkt som bett med tex kindkedja eller dylikt.
 
 
Fullcheek bett finns HÄR och kostar 339 kr.
Detta bett använde jag mycket på Oprah förut när jag hoppade. Använder det inte så mycket längre nu när Oprah har ett guldvingsbett att ha i hoppningen istället. Hade det även till Picasso innan jag köpte pee wee bettet också. Båda hästarna funkade bra på detta. Som ett vanligt tredelat fast med parerstänger som gör det lättare för hästen att rama in sig och eventuellt svänga.
 
 
Eggbett hittar du HÄR och kostar 229 kr.
Ett tvådelat eggbett använder jag mig av på Oprah i markarbetet. Hon funkar bra på det men trivs bäst på tredelade eller raka.
 
 

Kommentarer:

Linn:

Roligt att du visar dina bett! Intressant :)
Dock har jag en sak jag måste påpeka, hehe, du har skrivit "Det är inte naturligt för hästen att ha ett tjockt bett i munnen", min fråga är - varför? Vad är det som är så naturligt med ett tunt bett? Det är väl isåfall inte naturligt överhuvudtaget för en häst att ha ett bett i munnen? Tacksam för svar! :)

Svar: Eftersom bett är naturligt för hästen så gjorde dom ett bett som skulle vara så skonsamt och minst besvärligt för hästen som möjligt :)
Linn Ztrelin

Vendela:

Vad vill du ha för Scourier bettet?:) jag är rätt sugen på att testa ett sånt...

Svar: 100 kr :)
Linn Ztrelin

Amanda - Webrider:

Nathes-bettet har jag också och det rider jag mest på. och Fullcheek, gillar fullcheekbett! :)

Elise Sandblom:

vilken bra kamera!

Victoria :

Jag köper gärna scourier bettet av dig, tror det skulle passa min häst :)

Laura:

vad är det för nagellack du har?? Galet fin färg :O

Kommentera här: