Min kamerautrustning

Eftersom jag har fått många frågor på senaste tiden om vad jag använder mig av för kamera så tänkte jag besvara den frågan. Jag har kopierat ett gammalt inlägg rakt av så ni som följt bloggen ett tag har säkert redan läst det!
 
 
En kamera såklart! Och kameran jag fotograferar med är en Nikon D60 som jag fick när jag fyllde 15 år. Har haft den i över fyra år alltså. Är jättenöjd men dessvärre har den krånglat lite från och till.. Men det beror på att det är glapp mellan kamerahuset och originalobjektivet. Kommer så småningom vara tvungen att köpa en ny kamera om min känsla stämmer! Sedan har jag även tre objektiv. Ett standardobjektiv, ett 50 mm objektiv och ett 55-200 mm objektiv.
 
Standardobjektivet 18-55 mm
Objektivet som följde med kameran har jag använt mycket i yngre dagar. Det är autofokus och fungerar bra att fota med. Den uppnår inte den kvalitén jag vill ha på mina bilder dock men helt klart ett bra allroundobjektiv för den som inte kräver så mycket.
 
Nikon AF Nikkor 1,8D 50 mm
Mitt andra objektiv är min nyaste investering i kameraväskan. Jag fick det av mamma och pappa i studentprisent förra året. Det är manuellfokus vilket gör att jag måste ställa in fokuseringen själv vilket var lite svårt i början. Men nu när jag har fått kläm på det så är det en riktig favorit. Jättebra till porträttfotografering och när man ska fota olika produkter.
 
Nikon AF-S Nikkor DX 55-200 mm
Mitt tredje och sista objektiv är ett som jag använder vid fotografering av rörelsebilder. Jag fick det i julklapp förr förra året och det har används flitigt! Med det fotar jag alla ridbilder på min blogg. Det är autofokus och med bildstabilisator. Ett objektiv som jag kan rekommendera!
 

Kommentarer:

yasmine modell mamma och fru:

Önskar dig en fin söndag
KRAM

Melinda:

Är det:
http://cdon.se/hemelektronik/nikkor_af-s_dx_55-200_g_ed_vr-12059475?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_term=Nikkor_AF-S_DX_55-200_G_ED_VR&utm_content=12059475&utm_campaign=pricerunner_hardware_Objektiv

Du har? Fundeerar på att köpa ett då mitt andra gick sönder lite akut tills man är rik till ett bättre *host* :D

Olivia - TheWayToSuccess:

Hej! Ska precis köpa ett andra objektiv till min kamera (Canon 1100D) och velar mellan två stycken. Jag har redan ett standardobjektiv (18-55mm) och funderar på om jag ska ha ett 18-270mm så slipper jag byta mellan objektiven eller 70-300mm så att jag kan zooma ännu längre men behöver byta objektiv om jag vill fota närmre. Tips? Båda modellerna jag kollat på kommer ifrån Tamron och verkar annars lika :)

Kommentera här: