Med tanke på hösten och vintern

Igår skrev jag en inlägg om täcken och klippning. Med tanke på det så tänkte jag införskaffa en egen klippmaskin så jag slipper vara beroende av alla andra. Det finns dock en klippmaskin här i stallet där jag har hästarna nu som jag får låna. Den är lite mindre och passa perfekt till benen och huvudet. Men det tar nog längre tid om man ska klippa hästens kropp osv och därför kollade jag på denna klippmaskin från Hööks. Det är deras billigaste. Tänkte höra med er läsare om ni vet hur den är.
 
Är den prisvärd?
 
 

Kommentarer:

Magda:

Nej, den är inte prisvärd räcker till ca. 5-6 klipp. den är också väldigt högljud vilket inte tolereras av alla hästar. Dessutom blir den lätt varm så man måste göra många pauser. jag har en heiniger delta 3 den är värd sitt pris. Den har tre tempon och kyls automatiskt ner så man behöver inte pausa

Sofia:

Jag har den och jag tycker att den är prisvärd! Har haft den i ett år nu och den är fortfarande lika bra :) Låter ganska mycket men jag antar att de flesta stora klippmaskiner gör det? Men jag brukar bara proppa in bomull i öronen på min häst så håller han sig lugn. Han är nämligen extremt ljudkänslig :)

Lollo:

Hur klipper du dina hästar? :)

Maria:

Jag har en sån, eller rättare sagt den som de säljer på Jula. Samma klippmaskin men lite billigare ändå ;-) fungerar helt ok, dock är den högljudd och inte lika stark som dyrare maskiner! Men har man en snäll häst och lite tålamod så räcker den gott och väl! jag har använt den i två säsonger på flera hästa!r

Lovisa:

Jag har den och den är superbra och prisvärd! Har haft den i 2 år och den är fortfarande lika grym!! :D

Anonym:

Som jag brukar säga med allting. Kvalité betalar man för och det går inte säga emot. Men å andra sidan så kollar jag inte vad saker kostar utan köper det som är bra :)

Julia :

Har en grym klippmaskin från Jula som har hållt i flera säsonger till flera hästar, tror den låg runt 2000:- men verkligen värd precis. Den är speciellt bra till hästar med längre päls då den

Julia :

Har en grym klippmaskin från Julia vi haft i flera säsonger och låg på 2000:-, men verkligen värd sitt pris. Den är väldigt stor men bra till hästar med längre päls, haft den till flera olika hästar. Dock rätt högljudd, men de är många. Så har vi en mindre som vi klipper huvud/ben ifall vi gör det :)

Rebecka:

Jag köpte min begagnad och är jätte nöjd. Vist blir den lätt varm men det gäller bara att olja ordentligt och rengöra imellan. Min häst är dessutom klipprädd men han accepterade denna maskinen från första början och vid jämförelse med dyrare maskiner i stallet så var denna en utav de tystare. Ska du bara klippa dina två hästar så är denna absolut värd att investera i!

Lycka till
Rebecka Konradsson

Ellen:

Vill du ha en roligt bra klippmaskin ska du köpa en från DeLaval! De kostar några tusenlappar men de slår alla! Låter knappt och är lätta att hålla i. Brukar bli trött i armen av att klippa häst i 2 timmar så den jag har väger 900 gram tror jag.
http://www.hasttema.se/butik/klippmaskiner-delaval-klippmaskin-hcp65-p-177.html?osCsid=2acc4024608b80b323721902f396bd5a&cPath=466_25
Den har jag :)

Fanny:

Jag har mailet dig ang. Detta mvh fanny

Mony:

Ska du ändå lägga pengar på en klippmaskin så köp en DeLaval, de är kanonbra! Finns på granngården för ca 4000kr om jag inte minns helt fel.

Pernilla:

Den är superbra! men köp den på jula i stället där kostar den 1295kr :) det är samma

Hanna:

Vi köpte en sån 2008, och har väl använt den ca 2-3 ggr per säsong (5år) och den är still going strong! Har egentligen inget annat att jämföra med men jag gillar den iaf :)

Fanny:

Tycker den låter hemskt mycket, det ringer i öronen och den blir lätt överhettad.. Skären räcker inte heller speciellt länge och den är tung och jobbig att hålla i.
Jag har en DeLaval, den är helt underbar! Väldigt lätt och tyst, har inte behövt skicka in skären någon gång trots många klippningar. Den kostar dock lite mer, ca 4000, men det är värt det eftersom att den är av så bra kvalité :)

Agnes:

Jag har den. Tycker att den är låter väldigt högt och klipper inte så bra alla gånger, den har sina dagar om man säger så ;) iallafall min...

julia:

jag har haft min i snart 4 år, klippt ungefär 8 hästar varje år och byter skär en gång om året!
dessutom är skären riktigt billiga till den !
riktig värd pengarna :)
fin blogg kram <3

hannah:

Ända dumma är att den är väldigt högljud .

Kommentera här: