DeLaval

Jag har fått upp ögonen för denna klippmaskin. Som sagt, ska jag lägga pengar på en klippmaskin så får jag ta och köpa mig en rejäl när jag ändå håller på och inte något billigt skräp som pajar efter 5 klippningar. Denna från DeLaval kostar 4.195 kronor på Granngården och är tystgående.
 
Såhär står det om den:
DeLaval elklipper HCP65 är en professionell hästklipper. HCP65 har ett smalt, mjukt ergonomiskt handtag för bättre komfort och manövrering. Klippern är den lättaste klippern inom området med en vikt på mindre än ett kilo. Den permanenta magnetmotorn är stark, 80 watt, men är mycket tystgående. Klippern har ett patenterat saxhuvud vilket minskar slitaget och ökar livslängden. Den unika vinkeln på 13° förenklar klippningen på svårare ställen såsom huvud och ben. HCP65 är utrustad med säkerhetsutrustning vilket stoppar maskinen om skären fastnar eller om motorn är på väg att bli överhettad. Detta förhindrar maskinen från ytterligare skador.
 
Någon som vet om den är bra?
 
 

Kommentarer:

Sanna:

Jag har inte erfarenhet av just den modellen, men DeLaval är överlag ett av de bästa märkena jag stött på när det gäller klippmaskiner! Tuggar på i all oändlighet utan att haka upp sig :)

alex - xelaaa.blogg.se:

Min jag köpte på jula för 1200kr, har hållt i 6 år nu, med ungefär... 60-150 klippningar per år! Grym! :D Ett tips bara :D

Svar: Har du någon länk? :)
Linn Ztrelin

Cassandra :

Har haft min i flera år nu och den har fungerat super!

wilma :

fick våran i julas och vi har 2 storhästar som klipps ofta. har ju inte hunnit ha den så länge men den funkar super, klipper jättebra!

Johanna:

DeLaval är tveklöst bäst enligt mig. Den vi har i stallet klipper minst 9 hästar varje år (flera gånger om) och vi har dessutom haft den i stallet hur länge som helst. Går aldrig sönder!

Ellen:

Världens bästa klippmaskin enligt mig! :D
Det är en i stallet som har en från Hööks och den låter så himla högt, så jämfört med den låter DeLavalen ingenting. Riktigt bra investering då de håller i år! :)

Elle:

Den är super!!

Anonym:

Jag har en sån klippmaskin. Jag har haft den i ca 3 år och funkar lika bra varje gång. Det blir inga fula "ränder" som det kan bli med andra klippmaskiner och den kan klippa i princip hur tjock päls som helst. Låter gör den inte heller. Tycker du ska köpa den! Den rekommenderas starkt, i alla fall från mig :)

Malin:

Den är helt suverän!!

Sara :

Jag har också den billiga från jula. Har haft den i 6 år och fungerar hur bra som helst! Nackdelen är dock att den är tyngre och blir snabbt varm och så låter den. Men i övrigt är det en riktigt bra klippmaskin till ett bra pris!

Felicia:

Grym är den! Klipper jättelätt den bara glider och klipper!
Hyffsat tystlåten.
Min klipper ca 15-20 hästar om året. Tycker att det enda negativa är att den lätt blir varm, den behöver vila efter 20 minuter typ.
Men värt det!

Magda:

som jag skrev tidigare har jag en heininger delta 3, billigare än den här och den har tre tempolägen som är bra vid känsliga hästar och rakning av öron, ben, osv. Ifall denna maskin bara har en "snabb växel" kommer du behöva en liten maskin för att raka ben osv. Ser att någon skriver att den lätt blir varm, med min heininger rakar jag ofta 3 eller 4 stora hästar på raken och eftersom den har ett inbygt kylningsystem så blir den aldrig varm. Det låter som en reklam, men jag har själv gått genom 3 maskiner före den och jag klipper både min häst och andra hästar åt folk och min tränares hästar, så jag har lite erfarenhet... Tänk på att det hur länge skären håller också har med maskinen at göra och i den här håller de galant!

Fanny :

Jag har den och den är verkligen jättebra! Den ska ju oljas ganska ofta dock men den är väldigt tyst och lätt att klippa med :D

Martina :

Hej!

Jag har denna klippmaskin, fick den för ca 2 år sedan och har under tiden klippt 16 klippningar. Den fungerar utmärkt, den är tyst och inte alls tung för handen.

Jag sålde min ponny för ett år sedan och nu ligger maskinen bara hemma hos mig, skären är helt nyslipade och fräscha och jag kan sälja min för halva priset.

Släng iväg ett mail till mig om du är intresserad! Tack för en bra blogg :-)

Hanna:

VI har en sån på vår ridklubb som många olika använder och klipper med, och det har funkat super under hela den tiden vi har haft den(ca. 2 år och många klippningar), verkligen att rekommendera!

Tilde Åhlin:

denna klippmaskin är riktigt bra! har helklippt flera hästar utan problem med den, även i ansikte och öron. KÖP! :)

Frida:

Har en likadan som jag haft i 9 år nu, fungerat helt problemfritt under alla år. Den är lätt och tyst och vibrerar inte så mycket.
Se till att läsa instruktionerna innan du börjar bara :)

Kommentera här: