Belöning

Belönar ni era hästar mycket? Det hoppas jag. Hästar uppskattar en strykning över manken och något gått att äta. Efter varje ridtur har jag som vana att ge mina hästar en bit hästgodis när jag tränsat av. När jag sedan har sadlat av och tagit av benskydd m.m så låter jag dom slicka på en slicksten i ca 2 minuter innan jag skickar ut dom i hagen eller in i boxen. Allt det för att hästarna ska känna sig så motiverade som möjligt. Dom får något att längta till efter ett ridpass = mer motiverad häst.

Vad använder ni som belöning?
Deliza hallon – Granngården
Horselyx – Sharpman

002

blogstats trackingpixel
Comments 11
 • kajsa

  Jag belönar mycket! Oftast i form utav hästgodis, men även med annat såsom morötter, äpplen, sockerbitar m.m. :)

  Reply

 • MandaS

  Horselyx använder vi Mkt till unghästen under skoning :) annars brukar de få lite krubb skrammel när de tränat 😉 brukar vara uppskattat :)

  Reply

 • Malin/Unghäst utbildning

  Hej!

  Jag belönar alltid mina hästar! Vid varje ridtur & pass. SÅ fort dom gjort det jag bett om .. SÅ får dom alltid en klapp eller två & massa beröm i form av min röst:).

  & efter varje ridpass.. Så får dem alltid en morot eller så får de vanliga hästgodis! & även som dina! Sån slick grej O slicka en liten stund på :)..

  Reply

 • Josefina

  Jag anvönder horselyx mycket, jag har två smaker som jag varierar mellan. Sedan ger jag även lite äppelgodis och ibland en morot. :)

  Reply

 • Caroline Bågfeldt

  Visste du att hästar inte kan tänka framåt? Så dom kommer aldrig fatta att efter ridpasset får jag något gott, haha 😀 Såklart ger jag alltid godis till Chuckis efter av samma anledning typ, men dom kommer ändå aldrig fatta det 😉 Skitsamma, ska inte vara sån nu, tänkte säga att du kan drömma vidare om mina stigbyglar, dom är MINA :D:D:D

  Reply

 • Theresé Hägglund

  Har Horslyx ibland och jag ger mitt kräsna sto ( 😉 ) hennes favoritgodisar som kommer från Sjöbogårgen :) Min ponny äter de mesta och just nu har äter han Vitamingodisar :)

  Reply

 • Ida Barsk - Sverigest Nordligaste Hästblogg

  Willow är fruktansvärt kräsen, hon totalvägrar att äta hästgodisar. Men jag är noga med att berömma henne med en klapp på halsen när hon gör något rätt i ridningen, annars får hon lite kraftfoder som belöning då och då. Plus att jag brukar kunna skämma bort henne litegrann ibland med äpplen och morötter bara för att hon är så söt.. 😉

  Reply

 • Sätilaryttaren

  Jag ger mina hästar natrgodis (frukt) eller en klapp/berömmande ord. Jag vill att hästarna ska ha det så naturligt som möjligt när det kommer till foder. Därför får de får ordentligt med grovfoder samtidigt som jag ser till att de får i sig allt de behöver (beräknad foderstat). Jag tror att de inte mår bra av att få godis, en häst har tuggbehov och behöver tugga länge och ger man dem godis så tuggar de kanske två gånger, det blir ett stressmoment för hästen. Godis ska vara uppmuntrande men i långa loppet tror jag att det gör mer skada än nytta.

  Efter ridpasset får hästar sitt kraftfoder (lusern+ mineraler) samt äpplen- det räcker som beröm till dem.

  En annan sak jag aldrig skulle kunna ge mina hästar är SOCKER! Jag menar, vi får hål i tänderna av det, en häst borstar inte sina tänder som vi gör utan de borstar tänderna genom höt. Nä fy för att ge socker till en häst, de är inte skapade för att äta socker.

  Reply

 • Elin

  Äpplen 😉 Har tre äppelträd hemma haha

  Reply

 • Lina

  Äpplen och morötter :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title