Extrem ponny

Två ord som min tränare upprepade under dagens lektion var extrem och svårriden. Picasso är som hon är när hon inte hoppat på ett tag. Då fastnar hon i tygel, sprätter med benen, eller drar. Haha, det är en liten blandning mellan de sakerna. Det finns inte så mycket man kan göra när hon är sådär. Picasso är Picasso, det är det som är hennes charm. Men jag var jäkligt slut efter dagens lektion + att nu har hon börjat bli kruxig i högersvängarna igen. Det tvådelade bettet funkar inte längre så nu får jag leta vidare igen!
 
Anyway, det gick bra ändå. Hon blev inte tjurig när vi travhoppade men hon skulle absolut inte travhoppa, galoppa skulle hon göra. Så lite travhoppning hemma skulle inte vara fel så att hon inte bara drar. Och i banan sen fick jag verkligen rida. Oprah och Picasso är så olika men båda behöver ridas. Picasso behöver ridas för att hon är så het och Oprah behöver ridas för att hon ska orka sätta under sig i galoppen och bli lätt i handen. Picasso är ju ärligheten själv men jag fick trycka på henne i kombinationerna så att hon skulle räcka över för just nu har hon den där trippiga och spända galoppen eftersom hon inte hoppat på ett tag. Då stressar hon upp sig själv och kortar steget.
 
Men men, ingen katastrof, hon hoppar ju, men mellan hindrena är rena pärsen, blö. Hon kör slut på både henne själv och mig, haha! Men ett par träningar till och sen är hon säkert avsvalnad :) Dock känns hon som sagt inte som sig själv. Känns som hon har en låsning eller så är det tänderna som inte är riktigt bra. Men nästa vecka kommer equiterapeuten så då kanske vi får lite klarhet i allt!
 
Extremt hoppglad ponny.

Kommentarer:

Jessica:

Tänk vad olika man kan uppleva saker beroende på vad man själv har för erfarenhet/läst/sett osv. Jag har, om jag ska vara helt ärlig, inte uppfattat Picasso som het. Men det är återkommande i dina texter så det är såklart jag tror dig. Det är ju inte direkt så att jag misstror dig, haha. :) Vem känner ponnyn bäst liksom? :P (Och vem är jag att sitta här och ifrågasätta *störd man är egentligen, höhö*
Det är inte så lätt att få en korrekt uppfattning av bilder och jag har väl helt enkelt sett för lite film på din hopptok :) Kör hårt, ni är ändå THE TEAM. :)
(Vi kommer inte heller ses imorgon i Charlies tyvärr, haha, hade gärna sagt hej ;) då jag jobbar till 15.30 och så tar det sin lilla tid att åka upp. Men spara något i butiken till mig är du snäll! ;)

Svar: Har inte lagt ut varken bilder eller filmer på henne när hon är het så det är klart ni inte kan förstå ;) Men ni kan nog lite på min tränares ord. Hon är väldigt duktig och ser sådant!
Haha, finns nog massa kvar :)
Linn Ztrelin

favoritskvaller.blogg.se:

Hej jag har nyss startat en skvallerblogg om mina favoritbloggar:) Och varje gång jag får ett nytt besöksrekord så skriver jag om någon ny. Just nu e de 300 unika så hjälp mig att komma upp till 300 och tipsa och vem du vill jag ska skriva om :)

anonym:

Hej! Tycker dina hästar är grymt fina och gillar din blogg skarpt :) Har bara en liten fråga, haha. Hur lång är du? ;)

Kommentera här: