Dagens tävling hos Åby Ridklubb

Det var blött och jävligt under dagens tävling. Tur att Oprah var på bra humör i alla fall(som vanligt) och skötte allt kanon. Kunde inte begära mer av henne än vad jag gjorde idag. Att resultatet slutade på det de gjorde var endast mitt fel. Är annars hur nöjd som helst. Oprah var fantastisk.
 
100 cm - 9 fel
Under framridningen var hon spänd. Hon började slappna av efterhand men studsade fram ibland i galoppen. Fjärderlätt i framdelen var hon och det kändes som att hon när som helst skulle försvinna med halsen mellan frambenen och göra ett bocksprång. Fick arbeta lite med den ärliga bjudningen och sen var jag inne på framhoppningen. Underlaget där var inget att hurra över. Oprah höll på att fläcka sig två gånger så hoppade inte alls fram mycket. De språng som jag hoppade var det hög kvalité på så det räckte gott och väl.
 
Inne på banan så var underlaget otroligt bra. Red runt och visade henne hindrena sen fick jag startsignal. Jag hade ridit förbi ettan två gånger innan startsignalen så jag fattade galopp och red an mot hindret. Dock hade jag en otroligt dålig galopp. Inget tryck alls och Oprah missuppfattade mig. Hon trodde inte vi skulle hoppa. Det blev liksom "ups". Verkligen inte hennes fel. Ett rejält misstag av mig. Tog på mig det helt och klappade henne och började sedan om, lugnt och sansat. Sen kom vi på ettan igen och efter det flöt det på. Vi fick 4 fel på hinder eftersom hon missförstod mig mot första anridningen på ettan. Sedan fick vi fem tidsfel för volten och lite avbrott för att byta galopp. Stressade ingenting eftersom nollan redan var bortblåst. Så tog lite tid på mig när jag skulle byta galopp.
 
Var otroligt irriterad på mig själv efter den ritten. Om jag inte hade lusat i början så hade vi satt nollan. Ååååååh, men misstag är till för att läras. Oprah var i vilket fall kanonfin och utöver detta kom personer fram till mig och sa att jag hade ett fint horsemanship och att jag hanterade alla situationer jättebra och med tålamod mot min unga häst. Fattar ni hur glad man blir då? Sedan kom folk fram till min transport och Oprah när jag lastade ur henne. Alla tyckte hennes färg var såååå fin och att hon var en gobit att titta på. Sedan fick jag skriva lite autografer, inte varje dag!
 
För att sammanfatta mig kort - Hästen var fin men ryttaren gjorde ett nybörjarmisstag.
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är fotade av Sara. Tack! :)

Kommentarer:

Anonym:

Tråkigt, men nästa gång går det nog bättre! Jätte fins bilder :D

Siri:

Fina bilder! Tråkigt när man själv gör misstag.. Men man får ta nya tag och försöka igen sen :)

MandaS:

Hon är en riktigt snygging :) Hennes färg är underbar!

Emilia:

Synd, nya tag nästa gång! :D <otroligt fina bilder!

Kommentera här: