Nyfiken på bett

Har två stycken bett som jag är väldigt nyfiken på att prova. Ett tvådelat läderbett och även ett av betten från Trust. Har ingen erfarenhet utav någon av dessa och det är just därför jag lägger upp detta inlägg. Har ni någon erfarenhet av dessa? Rider ni era hästar på det och hur fungerar dom?
 

Kommentarer:

Malin W:

Är det läder på det till höger? :s Kan det vara skönt för hästen?

Ida:

http://idaalandkvist.blogg.se/2012/december/linn-strelin.html

Skrev ett inlägg om dig på min blogg! :)

Annie Berggren:

Är inte det läderklädda bettet till travhästar? :D

Jessica:

Läderbettet är för hästar som man vill att de ska ta tag i bettet mer. Det är ganska tjockt och är då ganska så milt och skönt ör hästen.

Det tvådelade är ju anatomiskt så det ligger superbra i munnen. Har ju även trust materialet som framkallar att de tuggar och suger bra på bettet.

Hoppas det hjälpte, är en bettnörd :)

minna:

Ofta! Jag vill också prova dem betten ^^ Trust bett kommer jag köpa till Fighter efs dem är ju i princip som sötmalmsbett och Figge trivs jätte bra på det. Sen har jag också kollat på läderbett, har dock läst att dem blir väldigt hårda och kan ge brännskador (vet inte om det stämmer dock) :)

Svar: Jag har hört att man ska lägga lädebetten i blöt innan användning för att slippa det :)
Linn Ztrelin

Emma G:

Bettet till vänster är väldigt likt bombers betten. Bett från bombers är otroligt bra! Tunna, järnet får dom att suga fint på bettet och de är helt enkelt bra haha :) det där ser ut att ha lock-up, att det inte kan slå upp i gommen.

Anonym:

Läder ger större friktion än slät metall. De flesta hästtandläkare avråder användning av lädet/syntet material.
Men många hästar (av egen erfarenhet) har tyckt om läderklädda bett. Men ska du köpa ett sådant, köp inget billigt krimskrams som det kan gå upp sömmar/lim ur.
Kolla igenom lädret noga innan ridning, så att det inte finns vassa kanter eller dylikt.
Sen skulle jag rekomendera att låte det 'formas' efter munnen innan du prov rider med det. Dvs, tränsa hästen med det, borsta, kratsa hovar etc. något som tar ca en timme. sen tränsar du av, och gör så här ca 3ggr beroende på lädret.
Sen kan man lägga det i blöt i solrosolja så det blir mjukare/håller bättre.

hoppas man hjälpte till något :)

Amanda - lifeofshowjumping.com:

Vi har ett antal varianter av laderbett, bla det med fullcheek. Tycker unghastarna gar riktigt bra pa det da dem suger tag i bettet och verkar gilla kanslan. Dock kan det bli lite for milt for vissa hastar.

Dressyrteamet:

Jag har haft Trust bettet (2-delade som låser sig till ett rakt bett och därmed ej går upp i gommen) Vilket min dåvarande häst funkade MKT bra på.

Kommentera här: